Turvallista varastointia

Pienvarastojen vuokratilat ovat usein hyvin turvallisia. Palvelua valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös palveluntarjoajan käytäntöihin ja tilojen turvallisuuteen. Tässä muutamia vinkkejä sekä huomioita turvalliseen varastointiin.

KULUNVALVONTA

Vuokratiloissa käytetään erilaisia kulunvalvontajärjestelmiä. Joissain toimipisteissä pääset omaan varastotilaasi ympäri vuorokauden ja toisaalla voi olla rajoitetut kulkuajat. Ympärivuorokautisissa varastoissa on usein elektroniset kulunseurannat ja erilliset hälytykset yleisiin- sekä omiin varastotiloihin. Varastojen hälytyksiä voidaan ohjata kulkukorteilla tai tunnusnumeroilla. Kannattaa selviittää mitä vaihtoehtoja on tarjolla, jos haluaa esimerkiksi käyttää varastoa useamman käyttäjän kesken. Numerokoodi on usein helpoin monen käyttäjän kesken.

Lisäksi yleisissä tiloissa on usein käytössä kameravalvonta, joka lisää varastotilan turvallisuutta ja helpottaa mahdollisten väärinkäytösten selvittelyä. Myös erilaisten vartijapalveluden käyttö on yleistä.

OMA VARASTOTILA

Vastaat itse vuokraamasi varastotilan käytöstä. Kannattaa tutustua varaston vuokraehtoihin kunnolla. Jos aiot säilyttää varastossa esim moottoripyörää tai muuta polttomoottorin sisältävää laitetta, voit joutua paloturvallisuussyistä tyhjentämään poltto-aineet ennen varastointia. Kannattaa kiinnittää huomiota myös muihin kieltoihin, usein esim seinäkiinnitysten teko voi olla kiellettyä/mahdotonta. Tällöin voit kysyä erilaisia hyllyjä tai telineitä vuokratilan tarjoavalta yritykseltä, heillä on usein myynnissä tai vuokralla erilaisia lisätarvikkeita varaston tehokkaaseen käyttöön. Useimmiten tarvitset myös lukon omaan varastotilaasi, jos varastoa käyttää useampi ihminen kiinnitä huomiota lukon avainten lukumäärään tai osta numerolukko. Lukkoja on yleensä tarjolla pienvarastojen yhteydessä olevissa myymälöissä.